Med en löpande inkomst är du trygg, men allt kan hända och därför är det bra att försäkra din inkomst. På så vis kan du känna dig lugn vid en eventuell sjukskrivning eller vid arbetslöshet. Det blir mer och mer vanligt att individer tecknar sig för en inkomstförsäkring, för att på så vis kunna känna sig lugn om inkomsten av någon anledning skulle påverkas negativt.

Är man medlem i facket, exempelvis Vision eller Unionen brukar en inkomstförsäkring ingå. Det kan dock vara bra att kolla upp vad som faktiskt ingår i den form av inkomstförsäkring man har genom facket, kanske behöver man en tilläggsförsäkring? Är man inte medlem i ett fackförbund är det extra viktigt att teckna en privat försäkring. Genom att jämföra olika inkomstförsäkringar får man ett bra grepp om vilken som passar bäst och kan välja rätt direkt! Väljer man en försäkring utan att läsa innantill är risken att man inte får de villkor som egentligen önskas. Med andra ord – välj rätt genom en jämförelse!

Gör en jämförelse enkelt och finn din inkomstförsäkring.

Det kan ta mycket tid och energi att själv kontakta olika försäkringsbolag för att sedan kartlägga en jämförelse på egen hand. Därför är det bra att det finns smidiga verktyg på nätet som gör jobbet åt en. Genom att fylla i ett formulär får man under kort tid en bra översikt och kan sedan välja den inkomstförsäkring som känns mest rätt.

Men vad ingår egentligen i en inkomstförsäkring? Det handlar främst om ersättning i kronor och i dagar, som utgår ifall man uppfyller vissa villkor. Dessa villkor kan se olika ut hos olika försäkringsbolag, men en av flera punkter som är gemensam är exempelvis att man ska vara medlem i A-kassan. Tänk på att läsa på om detta så du vet vad som gäller för just det försäkringsbolag du tillhör eller det bolag du avser välja efter att du jämfört inkomstförsäkringar.

Skulle du bli arbetslös har du rätt till 80 % av lönen upp till 18 700 kr under ett visst antal ersättningsdagar som brukar ligga på runt 150-200 dagar. Uppfyller du alla villkor för ersättning är det tack vare inkomstförsäkringen som du får det. Detta är en enorm trygghet exempelvis vid en plötslig arbetslöshet!